تحولات منطقه

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از شناسایی کانون‌های داخلی و فرامرزی گرد و غبار خبر داد و گفت: عراق برای همکاری با ایران در زمینه کنترل ریزگردها و مدیریت آب‌های فرامرزی اعلام آمادگی کرده است.

کانون‌های اصلی گرد و غبار فرامرزی شناسایی شدند / عراق آماده همکاری با ایران است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، با تشریح اقدامات انجام‌شده برای مقابله با پدیده گرد و غبار اظهار کرد: بخش مهمی از برنامه‌های مقابله با گرد و غبار در سطح ملی تعریف شده و کانون‌های داخلی تولید گرد و غبار شناسایی و اولویت‌بندی شده‌اند. بر این اساس، کانون‌های بحرانی مشخص شده‌اند تا اقدامات مدیریتی با تمرکز و اولویت بیشتری در این مناطق انجام شود.

وی با اشاره به نقش عوامل فرامرزی در شکل‌گیری طوفان‌های گرد و غبار در ایران افزود: بخش قابل توجهی از کانون‌های مؤثر بر کشور در خارج از مرزها قرار دارند. در سال‌های گذشته اقداماتی برای مقابله با این مسئله انجام شده و ایران نیز در عرصه بین‌المللی نقش فعالی داشته است؛ از جمله پیشنهاد نام‌گذاری روز مقابله با طوفان‌های گرد و غبار که پیش‌تر از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح شد.

انصاری ادامه داد: بخش عمده کانون‌های فرامرزی گرد و غبار نیز شناسایی شده‌اند. یکی از مهم‌ترین این کانون‌ها در منطقه مرزی عراق و سوریه قرار دارد؛ منطقه‌ای که به‌دلیل سال‌ها جنگ و رها شدن اراضی کشاورزی، به یکی از منابع تولید گرد و غبار تبدیل شده است. علاوه بر این، کانون‌هایی در عربستان سعودی و مناطق مختلف عراق نیز در تشدید این پدیده نقش دارند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پیگیری موضوع گرد و غبار در مجامع بین‌المللی گفت: سال گذشته و در جریان اجلاس «یونیا ۷» در کنیا، به پیشنهاد ایران کارگاهی تخصصی درباره گرد و غبار برگزار شد. در این نشست، اینگر آندرسن، دبیر اجرایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد، حضور داشت و گزارشی درباره چالش‌های ناشی از گرد و غبار فرامرزی ارائه شد. همچنین بر ضرورت مشارکت و همکاری کشورهای منطقه برای مقابله با این پدیده تأکید شد.

وی درباره رایزنی‌های انجام‌شده با عراق نیز اظهار کرد: توسعه همکاری با کشورهای منطقه، به‌ویژه عراق، یکی از اولویت‌های ایران است. بر اساس مذاکرات انجام‌شده، رئیس‌جمهور و وزیر محیط زیست عراق آمادگی لازم برای همکاری در این زمینه را دارند. رئیس‌جمهور عراق نیز به‌دلیل سابقه فعالیت در حوزه محیط زیست و حضور چندساله در جایگاه وزیر محیط زیست، شناخت مناسبی از این مسائل دارد.

انصاری افزود: انتظار می‌رود با گسترش همکاری‌های منطقه‌ای، به‌ویژه در زمینه مدیریت آب‌های فرامرزی و مهار کانون‌های گرد و غبار، اقدامات مؤثرتری انجام شود. عراق برای همکاری در این حوزه اعلام آمادگی کرده است، هرچند شرایط و بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای ممکن است بر روند اجرای برخی برنامه‌ها تأثیر بگذارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان تأکید کرد: موضوع مقابله با گرد و غبار و توسعه همکاری‌های منطقه‌ای به‌طور جدی در حال پیگیری است و امیدواریم با مشارکت کشورهای منطقه، گام‌های مؤثری برای مدیریت کانون‌های تولید گرد و غبار و کاهش پیامدهای این پدیده برداشته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha